İnLei® Lash Filler Ne Kadar Süre Kalıcı?

İnLei® Lash Filler Ne Kadar Süre Kalıcı?

Dünyaca ünlü Kirpik Lifting olarak bilinen prosedürün inovasyon hali Lash Filler işleminin kalıcılığını herkes çok merak ediyor. 

Kirpiklerin de tıpkı saçımız gibi uzama evreleri vardır, bir kirpikin ömrü ortalama 90 gündür. Ancak 90 günün devamında onlar kökünden çıkar ve telagen evresine kadar gelir ve dökülürler. Bir gözde ortalama 150-300 kadar doğal kirpiklerimiz olabilir. Bunların çoğu yeni büyüme evresindekiler (anagen), büyümüş evredekiler (katagen), artık dökülme evresindekiler (telagen). 

Lash Filler prosedürünün kalıcılığı kirpiklerin tamamen dökülene kadar kalıcı olduğunu gözlemledik. Kirpiklerde uzun süre kalıcılık sağladığını anagen evresinde olan kirpiklerin telagen evresine geldiginde uçlarının kıvrımlı olduğunu gördüğümüzde anladık. 

Ancak gözümüzdeki kirpiklerin 30% anagen yeni büyüyen kirpikler 40% katagen uzamış kirpikler 30% ise telagen dökülme evresindeki kirpiklerden oluştuğunu varsayarsak. 1,5-2 ay sonra kalıcılık gözle görülebilen olmayabilir. 

Lash Fİller Prosedürünü her 1-1,5 aydan tekrar yapılması tavsiye edilir. Böylece kirpikler kökünden güçlenerek daha uzun süre kalıcılık elde etmemizi sağlar. 

Daha etkili sonuç elde etmek için solüsyonları bekletilmesi gereken süreden ne fazla ne de eksik bekletilmelidir. Bu konuda bilgiye sahip değilseniz size en yakın Lash Filler kursuna katılmanızı öneririz.